Menü

Hírek

Játékversenyek

Az idei év novembere társasjátékversenyek szempontjából zsúfoltan alakult. Mind a Rummikub számjátékból, mind a Wizard kártyajátékból országos- és világbajnokság zajlott le.

Az országos verseny győztesei képviselhették Magyarországot a világbajnokságokon, ahol más országok legjobbjaival mérhették össze tudásukat.

Rummikub Világbajnokság – 2012. november 2. – 5.

November 2. és 5. között került sor a háromévente megrendezett Rummikub világbajnokságra. Az eseménynek minden alkalommal más ország ad otthont, így idén Szicíliába utazhatott a szerencsés versenyző. A nyolcadik World Rummikub Championship magyar versenyzője, Kassai Gerda, derekasan állt helyt, kitartóan küzdött minden fordulóban.
(A nagyobb képért kattintson a képre!)

A megjelent 30 ország 1-1 versenyzőjének 2*4 játszmát kellett teljesítenie ahhoz, hogy az eredmény kialakuljon, a döntőbe jutó játékosok lejátszhassák a végső menetet.

A hét azonban nem csak a versenyről szólt, sok szórakoztató rendezvényen, kiránduláson vett részt Gerda és 29 különböző ország szokásaival, jellegzetességeivel ismerkedhetett meg, a versenytársairól nem is beszélve.


Országos Rummikub bajnokság – 2012. november 11.

 A világbajnokságot követő hétvégén, november 11-én mindenki tiszta lappal indulhatott a 2015-ben megrendezendő, következő világbajnokság első magyar selejtezőjén. Az idei év hazai bajnokságán 68 versenyző próbált szerencsét, játszott le a világbajnoksághoz hasonlóan 2*4 játszmát, majd nézte izgatottan a 4 legtöbb pontot szerző játékos döntőjét.


A szoros mérkőzések eredményeképp Rajos László (a képen jobb oldalt) jutott tovább a 2014-es nagydöntőbe, ahol a három év magyar bajnokai küzdenek meg a világbajnokságra való kijutásért.

 


Wizard világbajnokság – 2012. november 17.


A Rummikub mellett, Wizard versenyekre is sor került az idei őszi hétvégéken. A magyarországi, hazai fordulóról már tudósítottunk Facebook oldalunkon, itt az ideje azonban beszámolni a most hétvégén, november 17-én játszódott világbajnokságról is. Mint ahogy azt már korábban is tudattuk, a magyar fordulóból ketten, Markos Ede és Faragó Sándor jutottak tovább, akik ezzel kijutottak a Bécsben megrendezett Wizard Weltmeisterschaftra.
Az osztrák fővárosban 10 ország, 16 versenyzője igyekezett elnyerni a világbajnoki címet. Markos Ede 4 forduló 10-10 leosztása után bejutott a négyfős döntőbe, ahol az utolsó leosztásig vezetett, majd másodikként fejezte be a versenyt.
Minden versenyzőnek tiszta szívből gratulálunk!
 

<<< Vissza
 
2012.11.19