Menü

Hírek

Neked melyik a kedvenc társasjátékod?

Idén ismét megválasztják az év legjobb társasjátékát. Kíváncsi vagy kik a jelöltek?


A Magyar Társasjáték Egyesület minden évben megválasztja, majd díjat ad át az év társasjátékának. A Piatnik, Magyarország egyik kedvenc társasjáték kiadója idén is bekerült a legjobbak közé! Sőt! A tavalyi évhez hasonlóan idén is a négy döntőbe jutott közül három társasjáték Piatnik játék.

Tavaly a több mint 60 társasjátékból a Finca lett a győztes, ezzel a 2011-es év legjobb társasjátéka címet egy Piatnik-játék nyerte el.
 

Idén kik a jelöltek?
 

Ez az év sem könnyítette meg a zsűri dolgát, hiszen több mint 50 jelölt közül kellett a 4 legjobbat megnevezni. Ebből a négyből idén szintén három társasjáték a Piatnik gyártmánya.
 

Nézzük, melyek is ezek:
 

 

Az Aranyváros
A játékosok a szigetre lépés után megalapítják első kereskedőházaikat, amiket azután utakkal a környező településekhez kapcsolnak, majd azok mentén újabb kereskedőházakat alapítanak. Megéri a fáradozás, mert a játékosok így juthatnak pénzhez, áruhoz, valamint a sziget centrumában álló Aranyváros kulcsához.

 

Mamutvadász
A Mamutvadászban a játékosok egy régmúlt korba merülhetnek el és átélhetik azt, ahogy az emberek a kőkorszakban a mindennapokat élték. Ehető dolgokat, bogyókat, gyökereket, fűszereket keresnek. Fegyvereket szereznek a vadászathoz. A játék végén az a játékos nyer, aki a legtöbb pontot gyűjtötte.

 

Samarkand
Samarkand - az egyik legfontosabb város a Selyemút mentén, ahol gazdag kereskedőcsaládok utaznak karavánjaikkal. A játékosok a kereskedők szerepébe bújva beházasodnak a gazdag családokhoz. Megpróbálják kereskedelmi útjukat kiépíteni ebben a stratégiai társasjátékban és útjuk során minél több értékes árut megszerezni.

 

Kövesd nyomon te is a Magyar Társasjáték Egyesület döntését, és drukkolj a Piatniknak, hogy idén is ő legyen az év legjobb társasjátékgyártó cége! Kattints ide, ha további információt szeretnél megtudni a szavazásról!
 

Neked melyik a kedvenced?

Eljött a te időd! Játssz velünk, küldd el kedvenc társasjátékod nevét e-mailben! A beérkezettekből mi kiválasztjuk a legnépszerűbbeket, így te is megismerheted, mely társasok a legnépszerűbbek olvasóink körében!

 Írj nekünk még ma! Kattints ide!

 

<<< Vissza
 
2012.09.10